Arko milo v stiku

IMG_0977

Arko – ime, s katerim se pri tradicionalnem mokrem britju hitro spoznaš. Ta turška klasika se pogosto pojavlja na vrhu seznamov izdelkov, ki jih mora navdušenec nad tradicionalnim britjem preizkusiti. In ko ga uporabiš, ni težko videti, zakaj je temu tako…

vir: shavenation.com

vir: shavenation.com

Kamen spotike pri Arku je skoraj izključno njegov vonj – po raznih forumih pogosto vidim, da ga ljudje opisujejo kot vonj čistilnih izdelkov. S tem se deloma strinjam, a vonj niti približno ni tako slab, kot ga nekateri želijo predstaviti. Arko je odišavljen s sintetičnim vonjem limone, ki pa ni premočen in se tudi precej hitro porazgubi med britjem.

Konec koncev je precej večjega pomena, kakšna je zmogljivost mila. Na tem področju Arko blesti. Sama sestava mila je precej mehka, zato ga je izredno enostavno naložiti na čopič in z njim v nekaj sekundah ustvariti nadpovprečno peno. Verjetno ga tudi zaradi tega razloga turški brivski mojstri uporabljajo že več generacij.

Omeniti je potrebno samo, da milo ne potrebuje veliko vode, saj lahko hitro dodamo preveč in pena postane preredka. Kljub vsemu je pena izredno spolzka – ena najbolj, če ne celo najbolj, spolzkih izmed vseh mil, ki sem jih do sedaj preizkusil. Prav tako nudi dobro plast zaščite in med britjem varuje kožo. Po koncu britja je le-ta mehka in navlažena.

Spodaj si lahko pogledate tudi starejši posnetek, na katerem sem milo spenil z manjšim merjaščevim čopičem.

  • Prijetnost vonja: 6/10IMG_0978
  • Intenzivnost vonja: 5/10
  • Enostavnost penjenja: 9/10
  • Kvaliteta pene: 8/10

Milu prisojam končno oceno 8/10, saj ponuja veliko muzike za malo denarja.

  • Cena: V BiH je cena mila v stiku približno 0,50€. Če imate tam sorodnike in jih boste v kratkem obiskali, se definitivno splača obiskati katero od trgovin in povprašati za Arko. Če te možnosti nimate lahko milo v stiku s spletne trgovine kupite za 1,50€, milo v posodici pa za 3,39€.

Uporabljena oprema:

  • Čopič: new Forest Tubby 2
  • Brivnik: Cobra Classic
  • Britvica: Kai Captain Titan Mild PINK

Sestavine: Potassium Tallowate, Stearic Acid, Potassium Cocoate, Aqua, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Parfum, Parafinium, Liquidum, Tetrasodium EDTA, Etidronic Acid, Disodium Distrylbiphenly, Disuffonate Amyl Cinnamel, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool

Komentiraj